dijous, 15 d’abril del 2010

Necrològica

La seva filla publica Cartes d'un guardìà
Mor J.D. Salinger, l'escriptor excèntric
  • L'autor de El vigilant en el camp de sègol ha mort als 91 anys a New Hampshire.
  • Salinger era un excèntric apassionat de la escriptura.
Alexandra Muratet Carmona 

Mai va concedir una entrevista i feia més de 50 anys que no apareixia en públic. Des que va publicar la seva gran obra El vigilant en el camp de sègol (1951) Salinger va lluitar per defensar la seva vida privada i es va refugiar a la seva casa de New Hampshire, on va morir ahir per causes naturals.

Salinger, jueu nascut a Nova York l'any 1919, va començar a escriure quan tant sols era un adolescent. Tal era la seva passió que, durant els quatre anys que va servir a l'exèrcit americà a la Segona Guerra Mundial se'n va dur la seva màquina d'escriure. Allà va redactar Nou histories (1948) un recull de relats sobre la lluita i els sentiments d'alguns combatents. Col·laborador de diverses revistes com Esquire, no va arribar a la fama fins que The New Yorker començà a publicar fragments del seu futur best seller

El vigilant en el camp de sègol parla de Holden Caulfield, un adolescent conflictiu que descriu els seus primers contactes amb el món adult, on es parla tranquil·lament de prostitució, drogues i pederàstia. El llenguatge barroer i el missatge antisocial van convertir El vigilant en el camp de sègol en una de les lectures més prohibides, que fins i tot ha estat considerada com llibre maleït per ser la lectura preferida de molts assassins en sèrie.
L'autor d'altres obres com Fanny and Zooey (1961), Raise High the Roof Beam Carpenters and Seymour: An introduction (1963) o Hapwrth 16, 1924 (1965) sempre va estar en contra de les edicions il·legals i va voler defensar la seva vida privada. Tot i així, Iam Hamilton va publicar la seva biografia: J. D. Salinger: una vida escrivint en la qual apareixien cartes privades de l'escriptor. Salinger va denunciar Hamilton per evitar que les cartes sortissin a la llum però els seus esforços no van donar resultat. L'any 2000, la seva filla fa públic el llibre El guardià dels somnis, on explica com el seu pare es bevia la seva orina i mantenia relacions sexuals amb noies joves que volien ser escriptores. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada