divendres, 30 d’abril del 2010

Crònica de Sant Jordi

La Festa Major d'IPSI és la Diada de Sant Jordi

UN SANT JORDI ESCOLAR
  • L'escola IPSI celebra la Diada de Sant Jordi fent diverses activitats.
  • Malgrat la crisi econòmica, els alumnes de 1r de batxillerat aconsegueixen reunir més de 3.000 euros pel viatge de final de curs.
Alexandra Muratet Carmona

"Molt bon dia ipsians!" així comença Sant Jordi a l'escola IPSI de Barcelona. Una plaça plena de nens, pares, avis, professors, veins i curiosos que passaven per allà s'aturen per veure el pregó que els alumnes de 2n de Batxillerat acaben de començar. Hi són tots. Els nens de parvularis a primera fila, un lloc privilegiat, expectants per veure l'espectacle. Ja saben la llegenda, però cada any esperen amb ànsia la princesa i el cavaller. "Porten dues setmanes esperant a Sant Jordi però tenen por al moment que surti el drac" explica una professora d'educació infantil. Els nens de primària i ESO també hi són. Fins i tot els de 1r de batxillerat, que han deixat per un moment la venta de roses i pastissos per acudir al pregó on l'any que ve seran els protagonistes. És un moment màgic. Alguns professors ja no poden aguantar més les llàgrimes: "Us hem vist créixer, i ara, esteu a punt de fer-ho grans de veritat i entrar a la universitat. Dintre de poc us veig aquí amb els vostres fills." diu amb un somriure l'Alicia, professora de l'escola des de fa més de vint anys.

Acaba el pregó i els nens embogeixen. Els petits no van a la guarderia, van a l'escola dels de primària, a veure llibres i saludar autors que just acaben d'arribar per signar les seves obres. Els nens de l'antiga EGB corren per ser els primers en entrar a les diverses classes que ara són un parc d'atraccions: "Les classes més xules són la de 3r A que fa la perruqueria boja, la de 6è C que fa el túnel del terror i la de 5è B que fa Crepúsculo!." diu un alumne mentre es menja un croissant que ha comprat als nens de 1r i 2n de primària. "Com aquests encara són massa petits per fer activitats així sempre fem una mena de forn de pa perquè s'alimentin." comenta una professora que ara és fornera. Els de la ESO ja no estan per aquestes tonteries. Ells corren lliures pel carrer, tot i que algunes classes facin gimcanes. "Nosaltres ara anirem a comprar un pastís, estarem una estona per aquí i després anirem a dinar al Pans i al Cinesa a veure una "pel·li"." diuen un grup d'adolescents de 3r d'ESO. "Una rosa! una rosa! compreu una rosa per les vostres enamorades!" interromp un noi molt simpàtic de 1r de Batxillerat. "M'he hagut d'aixecar a les 5 del matí per anar amb un professor i uns companys al MercaBarna a buscar les roses!. Així que compreu-me una, si us plau!" suplica a tots els vianants. Per la tarda, més activitats.

Així es viu Sant Jordi a l'escola IPSI. Un dia on la il·lusió dels més petits i la dels més grans s'uneixen i donen un toc diferent a una Diada tan especial per Catalunya.        

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada