diumenge, 23 de maig del 2010

Notícia 2

És la primera visita d'un pontífex al país

EL PAPA VISITA SÍRIA
  • Joan Pau II fa una crida al diàleg per la pau a Orient Mitjà.
  • Es convertirà en el primer Papa que entra a un temple musulmà.
El Papa, Joan Pau II, ha viatjat des de Grècia fins a Síria per fer una crida pel diàleg entre les tres religions, per la pau a Orient Mitjà. Tot i que només un 10% de la població és catòlica, el poble l'ha rebut amb gran alegria, ja que és la primera vegada que un pontífex els visita. El mufti, la màxima autoritat musulmana, esperen que la visita del Papa mostri el patiment dels palestins sota l’ocupació israeliana.
El president Bachar Assad, va rebre ahir al Papa a la capital, Damasc, i li va demanar que resés per la "pau justa" a l'Orient Mitjà i per la fi del "patiment dels palestins sota l'ocupació israeliana". El Papa li va respondre que la pau només s'aconseguiria mitjançant el diàleg entre els pobles de la zona, fent servir la tolerància i deixant de banda les diferències religioses. També va demanar que es respectessin les resolucions de l'ONU i la col.laboració dels seus polítics per crear "una atmosfera adequada".

El proper diumenge el Papa es convertirà en el primer pontífex catòlic a trepitjar un temple musulmà i resar en una mesquita, la dels Omeies, on hi ha les restes de Joan Baptista. L'endemà, el Papa oferirà una oració personal per la pau a Quneitra, localitat del Golan que va ser destruïda per les tropes israelianes durant el conflicte àrab-israelí l’any 1967, la “Guerra dels sis dies”. Finalment, el Papa viatjarà a Malta.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada