dilluns, 24 de maig del 2010

Notícia 3

L'Ajuntament de Barcelona i la Fundació van denunciar el cas.

VICTÒRIA OKUPA A CAN MASDÉU

  • El jutge anul·la l'ordre de desallotjament de Can Masdéu.
  • Els okupes portaven 58 hores penjats de la façana i patien hipotèrmia.

4 dies penjats d'una façana és el que els okupes de la masia Can Masdéu han hagut de resistir per evitar una ordre de desallotjament que havia ordenat el Jutjat número 4 de Barcelona dimarts passat. Ahir al vespre, el jutge va demanar un informe al metge forense per saber l’estat de salut dels okupes. L’informe manifestava que els okupes necessitaven rebre urgentment aliment i tractament mèdic, ja que patien hipotèrmia. A l'assabantar-se'n d'això, el jutge va retirar l'ordre de desallotjament i els okupes van poder ser atesos.

Gràcies a la "tossuderia" dels advocats i de la Fiscalia, els okupes van rebre l'assistència mèdica.Els sis joves van baixar quan la policia ja marxava. El portaveu d'aquests nois ha manifestat que estan bé, que amb aquesta protesta s’ha fet més visible el conflicte entre especulació i vivenda.i que aquesta victòria és un èxit sense precedents per tota la comunitat okupa.

Tot va començar el passat nadal, on més de 30 nois van entrar a viure a la masia abandonada Can Masdéu, propietat de la Fundació Hospital de Sant Pau. La Fundació i l’Ajuntament de Barcelona ho van denunciar i es va obligar als joves a sortir de la casa en menys de 48 hores. Aquests es van negar i van decidir penjar-se de la façana en forma de protesta.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada